وب سایت آتیشه
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
جدول محتوا

موتور جستجو چیست؟ چگونه عمل می‌کند؟

موتور جستوجو چیست؟

موتور جستجو یک نام است که به وب سایت‌هایی داده می‌شود که دارای سیستمی هستند که به کاربران اینترنت اجازه می‌دهد تا با اسکن صفحات وب که فهرست می‌کنند، اطلاعات مورد نیاز خود را پیدا کنند. آنچه جستجو می‌شود، ممکن است اطلاعات، یک سایت خبری یا یک مکان باشد.

 

چرا از موتورهای جستجو استفاده می‌کنیم؟

بخش بزرگی از کاربران اینترنت، اغلب از موتورهای جستجو برای دسترسی به صفحات وب حاوی اطلاعات در مورد موضوع مورد علاقه خود استفاده می‌کنند. بر اساس آمار پایان سال ۲۰۱۶، ۳٫۷۷ میلیارد کاربر اینترنت در جهان می‌توانند به بیش از ۱٫۵ میلیارد وب سایت با محتوای مختلف دسترسی داشته باشند.

وقتی در نظر بگیریم که همهٔ آدرس‌های URL مختلف، از مقالهٔ منتشر شده در صفحه وبلاگ گرفته تا حساب‌های نمایه‌ایجاد شده در صفحات رسانه‌های اجتماعی، یک صفحه وب هستند، می‌بینیم که تریلیون‌ها صفحه وب فرعی وجود دارد که به ۱٫۵ میلیارد صفحه وب متصل هستند.

البته امکان ندارد که کاربران اینترنت در مورد این همه صفحه وب اطلاعات داشته باشند. به همین دلیل، کاربران اینترنتی که می‌خواهند از این منبع اطلاعاتی عظیم در راستای نیازهای خود بهره‌مند شوند، از موتورهای جستجو استفاده می‌کنند.

 

موتور جستجو چگونه کار می‌کند؟

موتورهای جستجو دارای ۳ عملکرد اساسی هستند.

1. ربات‌های وب که به آن‌ها عنکبوت نیز گفته می‌شود، صفحات وب و محتویات آن‌ها را اسکن می‌کنند و به پایگاه داده موتور جستجو اضافه می‌کنند.

2. کاربران اینترنتی که از موتور جستجو استفاده می‌کنند، با وارد کردن کلمات کلیدی مرتبط با اطلاعاتی که می‌خواهند در قسمت جستجو در صفحه جستجو، جستجو را انجام می‌دهند.

3. موتور جستجو صفحات وب مرتبط با کلمه کلیدی وارد شده توسط کاربر را با توجه به معیارهای خود فیلتر می‌کند و آن‌ها را در نتایج جستجو رتبه‌بندی می‌کند و ابتدا صفحه وب با مرتبط‌ترین محتوا را در نظر می‌گیرد.

Archie اولین موتور جستجو

اگرچه امروزه پرکاربردترین موتورهای جستجو گوگل، یاندکس، و بینگ هستند، اما هیچ کدام از آنها امتیاز اولین موتور جستجو را ندارند. موتور جستجوی Archie این امتیاز را دارد که اولین موتور جستجوی جهان باشد. آرچی در سال ۱۹۹۰ توسط آلن امتیج، دانشجوی دانشگاه مک‌گیل منتشر شد.

اولین موتور جستوجوی گوگل

لیست موتورهای جستجو

Archie، اولین موتور جستجوی راه‌اندازی شد و به گونه‌ای طراحی شد که جستجو را بسیار ساده‌تر از موتورهای جستجوی محبوب امروزی کند. اگرچه اولین موتور جستجوی مدرن AltaVista بود که در سال ۱۹۹۴ شروع به فعالیت کرد، اما محبوب‌ترین موتور جستجوی امروزی گوگل است.

1990 آرچی
1991 ورونیکا
1991 Jughead
1993 Wandex
1993 Aliweb
جامپ استیشن 1994
WebCrawler 1994
1994 Lycos
1994 مگالان
1994 هیجان انگیز
Infoseek 1994
1994 AltaVista
1995 یاهو
1996 Yandex.
1998 گوگل
2000 بایدو
2009 بینگ

4 موتور جستجوی پرکاربرد

پرکاربردترین موتورهای جستجو در دنیا به ترتیب گوگل، بینگ، بایدو و یاهو هستند. بیایید نگاهی دقیق‌تر به این موتورهای جستجو بیندازیم.

1- موتور جستجوی گوگل

گوگل در سال ۱۹۹۶ به عنوان یک پروژه تحقیقاتی توسط لری پیج و سرگی برین، دانشجویان دکترا در دانشگاه استنفورد تأسیس شد. این موتور جستجو با نرخ استفاده ۸۰.۴۷ درصد، ترجیح داده‌شده‌ترین موتور جستجو در جهان است.

برای اطلاعات دقیق‌تر در مورد لری پیج و سرگی برین، می‌توانید از مقاله من با عنوان « داستان موفقیت الهام بخش گوگل » بهره‌مند شوید.

۲- موتور جستجوی بینگ

این یک موتور جستجو است که توسط مایکروسافت در سال 2009 به عنوان رقیب گوگل راه اندازی شد. بینگ دومین موتور جستجوی پرکاربرد در جهان با نرخ استفاده 7.15 درصد است و به 58 زبان مختلف از جمله فارسی به کاربران خود خدمات ارائه می دهد.

3- موتور جستجوی Baidu

بایدو یک موتور جستجویی است که در سال ۲۰۰۰ توسط رابین لی و اریکس زو، شهروندان چینی، راه‌اندازی شد. پس از ممنوعیت گوگل در چین، بایدو به سرعت رشد کرد و به عنوان پرکاربردترین موتور جستجو در چین شناخته شد. با توجه به تعداد جمعیت چین، بایدو سومین موتور جستجوی ترجیحی در جهان با نرخ استفاده ۵.۵۹٪ است.

4- موتور جستجوی یاهو

یاهو در سال ۱۹۹۵ توسط دانشجویان دانشگاه استنفورد، جری یانگ و دیوید فیلو، تأسیس شد. در ابتدا یاهو به عنوان یک موتور جستجو فعالیت می‌کرد، اما در طول زمان خدمات مختلفی را نیز ارائه کرده است. امروزه یاهو چهارمین موتور جستجوی پرکاربرد در جهان با نرخ استفاده ۵.۵۵٪ است.

بهینه سازی موتور جستجو (SEO) چیست؟

ساده‌ترین راه برای افزایش ارزش برند خود و جلب تعداد بیشتری بازدیدکننده برای وب‌سایتتان، تضمین کردن این است که کاربران اینترنت زمان با کیفیتی را در سایت شما سپری کنند. وقتی با اطمینان می‌توانید بازدیدکنندگان شما زمان با کیفیتی را در وب‌سایتتان سپری کرده باشند، وب‌سایت شما به سرعت در رتبه‌بندی موتورهای جستجو بهبود می‌یابد و به صدر جدول می‌رسد.

کاری که برای تضمین اینکه بازدیدکنندگان شما زمان با کیفیتی را در وب‌سایتتان سپری کنند و مقاله نویس، با نام بهینه‌سازی موتور جستجو شناخته می‌شود و معمولاً به آن به عنوان SEO اشاره می‌شود.

هدف اصلی بهینه‌سازی موتورهای جستجو، به عبارتی مطالعات سئو، اطمینان حاصل کردن از اینکه محتوای مرتبط شما در بالاترین جایگاه کلمات کلیدی مورد نظر قرار می‌گیرد؛ این امر از طریق تطابق محتوای صفحات وب با استانداردهای کیفیتی موتورهای جستجو به اصطلاح مقاله نویسی سازگار با سئو انجام می‌شود.

کارشناس موتور جستجو (SEO) چیست؟

فردی که با دانش پیشرفته در زمینه تجزیه و تحلیل، ارزیابی، کاربرد، نظارت، گزارش‌دهی و سایر موارد، مطالعات بهینه‌سازی را انجام می‌دهد تا صفحات وب را در بالای نتایج موتورهای جستجو قرار دهد، به عنوان یک کارشناس سئو (Search Engine Optimization) یا متخصص بهینه‌سازی موتورهای جستجو شناخته می‌شود. به علاوه از مطالعات بهینه‌سازی، کارشناسان سئو می‌توانند تحلیل بازار و رقبا را نیز انجام دهند و همچنین به شهرت آنلاین افراد کمک کند.

بازاریابی موتورهای جستجو (SEM) چیست؟

SEM (بازاریابی موتورهای جستجو) (Search Engine Marketing)، فرآیندی است که به کاربران اینترنت اجازه می‌دهد تا با نمایش تبلیغات در ازای دریافت هزینه، در نتایج جستجوی ارگانیک موتورهای جستجو که خدمات تبلیغاتی مانند Google، Yandex، Bing، Yahoo، Ask و Aol را ارائه می‌دهند، از صفحات وب خود بازدید کنند. همچنین، مناطق تبلیغاتی نمایش داده شده در صفحات شرکای تجاری به صورت بنرها، ویدئوها و غیره، با استفاده از تغییر مسیر را بازاریابی موتور جستجو SEM نامیده می‌شود.

موتور جستجوی گوگل، که بالاترین میزان استفاده را در جهان دارد، بزرگترین پلتفرم تبلیغاتی جهان است که بیش از ۱ میلیون کسب و کار از آن استفاده می‌کنند. مشاغلی که می‌خواهند در شبکه جستجوی گوگل تبلیغ کنند و شرکای تجاری می‌توانند تبلیغات اینترنتی خود را از طریق پنل Google Ads (AdWords) منتشر کنند. کارشناسان بازاریابی دیجیتال که متخصصان Google Ads (AdWords) هستند، این کارها را برای تبلیغ‌کنندگان انجام می‌دهند.

توجه: گوگل از 24 جولای 2018 نام سرویس Adwords را به Google Ads تغییر داد. همچنین برای اطلاعات بیشتر در مورد گوگل ادز می‌توانید به مقاله « تبلیغات گوگل ادز چیست؟ » سر بزنید.

با تشکر

دوستان عزیز، بسیار خوشحال می‌شوم اگر نظرات مثبت یا منفی خود را درباره مقالات من را از طریق پیام‌های خود در قسمت نظرات برایم ارسال کنید. پیشاپیش از شما که با نظراتتان به من در تولید محتوای با کیفیت بهتر کمک می‌کنید، سپاسگزارم.🌹🌹🌹