وب سایت آتیشه
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
جدول محتوا

داستان موفقیت الهام بخش گوگل

داستان موفقیت گوگل

داستان موفقیت گوگل بدون شک یکی از بزرگترین داستان‌های موفقیت زمان ماست. امروزه محیط اینترنتی بدون گوگل و محصولات آن غیر قابل تصور است؛ تقریباً همه ما از یک یا چند محصول گوگل استفاده می‌کنیم که زندگی روزمره ما را آسان می‌کند. بیایید با هم جزئیات داستان موفقیت گوگل را بررسی کنیم.

داستان کوتاه تاسیس گوگل

داستان تاسیس گوگل به عنوان یک پروژه تحقیقاتی در ژانویه 1996 توسط لری پیج و سرگی برین، دو دانشجوی جوان دکترا در دانشگاه استنفورد در کالیفرنیا، ایالات متحده آغاز شد. در همان سال، گوگل اولین انتشار خود را با نام google.stanford.edu با استفاده از پسوند زیر دامنه دانشگاه استنفورد آغاز کرد. در سال 1997، لری پیج و سرگی برین پروژه‌های تحقیقاتی خود را با خرید نام دامنه www.google.com یک قدم جلوتر بردند و در 4 سپتامبر 1998 رسماً ثبت شدند. شعار این شرکت بد نباش! به عنوان آن تعیین شد. پس از تکمیل فرآیند توسعه اولیه در 21 سپتامبر 1999، گوگل متن بتا را حذف کرد و به سرعت رشد کرد.

گوگل بتا 1998

 

نام گوگل از کجا آمده است؟

اولین نام پروژه تحقیقاتی لری پیج و سرگئی برین BackRub بود تا بر اهمیت ردیابی بک لینک سایت‌ها تاکید شود. با این حال، جست‌وجوی نامی جذاب‌تر باعث شد تا کلمه Googol را تغییر دهند و از نام Google استفاده کنند. گوگول یکی از اعداد بزرگ است و معادل ریاضی آن 10 به توان 100 است.

بنیانگذاران گوگل

همانطور که در بالا ذکر کردم، داستان موفقیت گوگل در سال 1996 توسط لری پیج و سرگی برین که دانشجویان دکترا در دانشگاه استنفورد بودند آغاز شد. حالا بیایید کمی نزدیکتر با بنیانگذاران گوگل، یکی از شرکت‌هایی که امروزه بیشترین ارزش برند را دارد، آشنا شویم.

بنیان گذاران گوگل

لری پیج

از نظر اطلاعات عمومی باید بدانیم که نام کامل لری پیج یکی از دو بازیگر مهم این داستان موفقیت، لارنس پیج است. لری پیج، همانطور که می‌شناسیم، در 26 مارس 1973 در میشیگان، ایالات متحده آمریکا به دنیا آمد. مهندس کامپیوتر لری پیج متاهل و دارای دو فرزند است. (2017) ما می‌توانیم فکر کنیم که تبدیل شدن او به یک مهندس کامپیوتر تحت تأثیر این واقعیت بود که والدینش دانشگاهیان بودند که دوره‌های مهندسی کامپیوتر را در دانشگاه میشیگان تدریس می‌کردند. به دلیل بیماری که در سال 2013 گرفتار شد، صدایش نازک و کم است و در نتیجه متاسفانه دیگر نمی‌تواند سخنرانی طولانی داشته باشد.

او دوازدهمین فرد ثروتمند جهان در فهرست فوربس با ثروت شخصی 56.2 میلیارد دلار (2018) است. لری پیج در حال حاضر در عمارت زیست محیطی 7 میلیون دلاری خود زندگی می‌کند و همچنین صاحب یک قایق بادبانی 45 میلیون دلاری است. او امروز به عنوان مدیرعامل آلفابت به زندگی تجاری خود ادامه می‌دهد، شرکتی که در سال 2015 تاسیس شد و شامل گوگل نیز می‌شود.

سرگئی برین

می‌توانم بگویم که زندگی سرگی برین، دیگر بازیگر مهم این داستان موفقیت، کمی جذاب تر از لری پیج است. سرگئی برین اصالتاً روسی یهودی الاصل است، او در 21 اوت 1973 در مسکو به دنیا آمد. او در سال 1978 در سن 5 سالگی به همراه خانواده از روسیه به آمریکا مهاجرت کرد، در واقع با توجه به اینکه روسیه در آن سال‌ها اتحاد جماهیر شوروی بود، به نظر می‌رسد که این امر می‌تواند فرار باشد تا مهاجرت. سرگئی برین تحصیلات عالی خود را در دانشگاه مریلند با تحصیل در رشته ریاضیات و مهندسی کامپیوتر به پایان رساند و مدرک کارشناسی ارشد و دکتری خود را از دانشگاه استنفورد دریافت کرد. برای گفتن چند مشخصات شخصی، او در دوران دبیرستان و دانشگاه به ژیمناستیک علاقه‌مند بود، در سال 2007 با یک زن چینی ازدواج کرد و در سال 2015 طلاق گرفت و از این ازدواج صاحب 2 فرزند شد که دلیل طلاق، زن شدن بود. جدا از همه این‌ها، یکی از چهار نفری که در دنیا با ناخن‌های خودش میلیارد دلار است، در خانه‌ای اجاره‌ای زندگی می‌کند که متعلق به او نیست و با اسکیت روی سر کار می‌رود.

او سیزدهمین فرد ثروتمند روی کره زمین در رده بندی فوربس با دارایی شخصی 54.7 میلیارد دلاری (2018) است.علاوه بر این، او به زندگی تجاری خود به عنوان رئیس آلفابت، شرکتی که با لری پیج در سال 2015 تأسیس کرد، ادامه می‌دهد.

ساختار شرکت گوگل و آلفابت

هنگام بحث در مورد ساختار شرکت گوگل، ابتدا باید ساختار آلفابت را بررسی کنیم، شرکت آلفابت که در سال 2015 تاسیس شد و سایر شرکت‌های تحت مالکیت گوگل را زیر یک سقف جمع می‌کند. از آنجایی که گوگل در حال حاضر تنها یکی از شرکت‌های تحت آلفابت است، البته، شرکت‌های زیادی تحت عنوان گوگل وابسته به گوگل هستند.

شرکت‌های داخل الفابت

Alphabet Inc (الفبا)

مدیرعامل فعلی آلفابت که در سال 2015 تاسیس شد تا گوگل و شرکت‌هایش را زیر یک سقف قرار دهد، لری پیج یکی از دو بنیانگذار گوگل است. رئیس این شرکت سرگئی برین، یکی دیگر از بنیانگذاران گوگل است. آلفابت علاوه بر مدیرعامل و رئیس، رئیس هیئت مدیره نیز دارد. این سمت در حال حاضر در اختیار اریک ای. اشمیت است. Eric E. Schmidt همچنین اولین مدیر عامل گوگل است. ارزش بازار آلفابت که شامل گوگل نیز می‌شود تا سال 2017 بیش از 500 میلیارد دلار بوده و تعداد کارمندان آن حدود 65 هزار نفر است.

شرکت‌های درون الفبا

شرکت‌های زیادی در داخل آلفابت فعالیت می‌کنند. هر کدام از این شرکت‌ها داستان موفقیت جداگانه‌ای دارند و پیش‌بینی اینکه هر لحظه ممکن است شرکت‌های جدیدی به این داستان اضافه شوند، برای ما دشوار نخواهد بود. حال بیایید نگاهی به این شرکت‌ها بیندازیم.

الفبای گوگل
گوگل

گوگل مهم‌ترین شرکت در این داستان موفقیت و پرچمدار آلفابت است. این شامل خدماتی مانند اندروید، موتور جستجو گوگل، یوتیوب، نقشه‌ها و تبلیغات است.

گوگل ایکس

Google X، واحد پروژه‌های مخفی/انقلابی که در گوگل تأسیس شده است

Google Capital

شرکت آلفابت مسئول سرمایه گذاری‌‌ها و مشاوره‌های بلند مدت است

Google DeepMind

واحد Alphabet با تمرکز بر فناوری‌های هوش مصنوعی

لانه

واحد Alphabet با تمرکز بر فناوری خانه‌های هوشمند

دسترسی و انرژی

واحد تجاری انرژی و دسترسی به اینترنت گوگل

به راستی

واحد سلامت و پیشگیری از بیماری الفبا

چلوار

واحد آلفابت که به دنبال راه‌هایی برای زندگی سالم تر و طولانی‌تر است

آزمایشگاه‌های ساید واک

واحد آلفابت با تمرکز بر پروژه‌های شهری نوآورانه و مشکلات پیش روی شهرها

اره منبت کاری اره مویی

انکوباتور فناوری آلفابت چالش‌های ژئوپلیتیکی را به همراه دارد

راهنما

واحد توسعه خودروهای خودمختار آلفابت

G.V.

Google Ventures، واحد سرمایه گذاری Alphabet که سرمایه گذاری استارت آپ‌ها را تامین می‌کند

شرکت گوگل.

ارزش سهام گوگل که در 19 آگوست 2004 به عموم عرضه شد 85 دلار بود، به نظر می‌رسد در 4 می 2017 931.66 دلار باشد. ارزش برند گوگل تا سال 2017 به 109.5 میلیارد دلار رسید. با این رقم، گوگل به با ارزش‌ترین برند جهان تبدیل شده است و گوگل به تنهایی 90 درصد از درآمد شرکت مادرش آلفابت را به خود اختصاص داده است. دفتر مرکزی این شرکت Googleplex در مونتین ویو کالیفرنیا است.البته GooglePlex تنها مرکز گوگل نیست.گوگل مراکز و دفاتر زیادی در سراسر جهان دارد. پس از تغییر ساختار شرکت در سال 2015، مدیرعامل جدید گوگل ساندار پیچای هندی شد. ساندار پیچای در سال 2004 به عنوان مدیر محصول در گوگل شروع به کار کرد، تا زمانی که مدیرعامل شد، سمت‌های مهمی داشت و با داستان موفقیت خود که در گوگل ایجاد کرد، به موقعیت فعلی خود رسید.

شرکت‌های داخل گوگل

شرکت‌های زیر مجموعه گوگل

درست مانند آلفابت، واحدهای زیادی در گوگل وجود دارد. این ساختار شامل تمامی محصولات سنتی گوگل است. حال بیایید به این واحدها نگاه کنیم.

ساختار شرکت گوگل
G – موتور جستجوی گوگل
موتور جستجوی اصلی گوگل

یوتیوب

زمان تماشای ماهانه سایت میزبانی ویدیوی یوتیوب ، که در سال 2006 در گوگل گنجانده شد، در سال 2013، 6 میلیارد ساعت بود. این رقم عظیم تا سال 2017 به 30 میلیارد ساعت زمان تماشای ماهانه رسیده است. اگر بخواهیم این عدد را در سال محاسبه کنیم، 30 میلیارد ساعت = 3 میلیون سال است. آیا دوست دارید اولین ویدیوی یوتیوب را که داستان موفقیت بزرگی دارد و در 23 آوریل 2005 منتشر شده است، تماشا کنید؟

گوگل اندروید

گوگل اندروید یک سیستم عامل موبایل است و ۷۰ درصد موبایل‌های دنیا از این سیستم عامل استفاده می‌کنند. این واقعیت که چنین پلتفرم باشکوهی تنها به قیمت 50 میلیون دلار در سال 2005 خریداری شد، تنها با چشم انداز گوگل قابل توضیح است. به عنوان یک نکته، اولین گوشی هوشمند با سیستم عامل اندروید ، HTC Dream بود که در سال 2008 عرضه شد.

Google AdSense

Google AdSense و Google Ads (AdWords) خدمات تبلیغاتی هستند که اکثر درآمد گوگل را تامین می‌کنند. با این حال، سیستم AdSense و سیستم Google Ads (AdWords) مدل‌های تبلیغاتی متفاوتی دارند.

توجه: گوگل از 24 جولای 2018 نام سرویس Adwords را به Google Ads تغییر داد. با توجه به این تغییر، مدیران تبلیغاتی که متخصص AdWords هستند، شروع به لقب کارشناسان تبلیغات گوگل کرده‌اند.

نقشه‌های گوگل

نقشه‌های گوگل سرویس رایگان نقشه برداری آنلاین گوگل است.

Google Apps For Work

واحد حاوی برنامه‌هایی مانند اسناد Google

Google For Work

واحد تجاری گوگل

زیرساخت فنی

واحد فنی که زیرساخت‌هایی را برای واحدهای دیگر غیر از آلفابت فراهم می‌کند

یک ضربه

ATAP، آزمایشگاه تحقیقاتی گوگل برای پروژه‌های با فناوری پیشرفته

داستان موفقیت گوگل

شرکت‌های خریداری شده توسط گوگل

می‌بینیم که گوگل از همان لحظه طراحی ساختاری جوان، در حال توسعه و در حال گسترش دارد. با توجه به این ساختار، می‌بینیم که مدت کوتاهی پس از تاسیس، گوگل علاوه بر پیشرفت‌های خود، به خرید شرکت‌های مختلف نیز روی آورد. با توجه به اینکه برخی از این خریدها خریدهای میلیاردی بودند، باید به شجاعت مدیران گوگل تبریک گفت. این خریدهای ریسک‌پذیر، وقتی با چشم‌انداز گوگل ترکیب شوند، به داستان‌های موفقیت تبدیل می‌شوند.

گوگل اولین خرید خود را در 12 فوریه 2001 با خرید شرکتی به نام Deja انجام داد. با ادغام شرکت Deja در گوگل، Google Groups به قابلیت‌های گوگل اضافه شد. البته این خرید یک شروع بی پایان برای گوگل بود و تا به امروز بیش از 100 شرکت و استعدادهای آن‌ها را تصاحب کرده است.

4 بزرگترین خرید گوگل

همانطور که در بالا ذکر کردم، گوگل شرکتی است که در خرید هر شرکتی که فکر می‌کند بر اساس چشم‌اندازش به آن ارزش می‌افزاید، دریغ نمی‌کند. من 4 با ارزش‌ترین از بیش از 100 خریدی که تا به امروز انجام داده ام را با شما به اشتراک خواهم گذاشت.

  • موتورولا موبایل

به منظور کمک به توسعه سیستم عامل اندروید، موتورولا موبایل را در 15 آگوست 2011 به قیمت 12.5 میلیارد دلار خریداری کرد.

  • Nest Labs

گوگل Nest Labs را که روی فناوری‌های اتوماسیون خانگی قابل برنامه‌ریزی کار می‌کند، به مبلغ 3.2 میلیارد دلار در سال 2014 خریداری کرد.

  • دابل کلیک کنید

گوگل در سال 2007 3.1 میلیارد دلار برای این خرید پرداخت تا شبکه تبلیغاتی AdSense را توسعه دهد.

  • یوتیوب

زمانی که گوگل در سال 2006 یوتیوب، بزرگترین سایت تماشای ویدیو در جهان را که برای کاربران اینترنتی کاملاً شناخته شده است، به قیمت 1.65 میلیارد دلار خریداری کرد، برای همه شگفتی بود. می‌توان گفت که در سال 2006 حتی علامت سوال‌هایی وجود داشت که گوگل چگونه این قیمت را برای یوتیوب پرداخت می‌کند که هنوز سودی نداشت. با این حال، همانطور که قبلاً اشاره کردم، دیدگاه گوگل در این خرید وارد عمل شد و نه وضعیت فعلی YouTube، بلکه پتانسیل آینده آن خریداری شد. در مدت کوتاهی، تمام دنیا دیدند که این تصمیم خرید چقدر درست بود و ارزش بازار یوتیوب که در سال 2006 به مبلغ 1.65 میلیارد دلار خریداری شد، در سال 2016 از 80 میلیارد دلار گذشت.

پایان گوگل

پایان داستان گوگل

من می‌خواستم در پایان مقاله خود از یک عنوان نمایشی استفاده کنم😅. اما در حال حاضر محتوای مناسبی برای این عنوان ندارم. بعید به نظر می‌رسد که چنین تحولی در طول زندگی من رخ دهد. البته نباید فراموش کنیم که در آن زمان گفته می‌شد تایتانیک غرق نشدنی است.

انتهای مقاله

داستان موفقیت گوگل آنقدر طولانی است که نمی‌توان با نوشتن به پایان رسید؛ طبیعتاً متأسفانه امکان گنجاندن جزئیات زیادی در یک مقاله وجود نداشت. با این حال، تمام تلاشم را کردم تا اطلاعات محبوب گوگل را زیر یک سقف جمع آوری کنم تا شما را خسته نکند. امیدوارم این مقاله انگیزه جوانان کارآفرین کشورمان را افزایش دهد. امیدوارم که ما، نسل z نیز این شانس را داشته باشیم که شرکت‌های ایرانی را با چنین داستان موفقیت فوق العاده‌ای ببینیم.

با تشکر

دوستان بسیار خوشحال می‌شوم اگر نظرات مثبت یا منفی خود را در مورد مقالات من از طریق پیام‌های خود در قسمت نظرات برای من ارسال کنید. پیشاپیش از اینکه با نظرات خود به من در تولید محتوای با کیفیت بهتر کمک می‌کنید سپاسگزارم.🌹🌹

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *