وب سایت آتیشه
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
جدول محتوا

ابزارهای تجزیه و تحلیل سایت | رایگان و قابل اعتماد

ابزارهای تجزیه و تحلیل سایت

سلام دوستان، در این مقاله خواهید دید که چگونه می‌توانید با استفاده از ابزارهای کاملا رایگان و قابل اعتماد، سایتی را که مدیریت یا مالک آن هستید، تجزیه و تحلیل کنید. ابزار تحلیلی که در اینجا با شما به اشتراک می‌گذارم، ابزار تجزیه و تحلیل ضروری یک وب سایت هستند.

چرا باید از ابزارهای تحلیل سایت استفاده کنید؟

ثبت رفتار مشتریان بالقوه شما که از سایت شما بازدید می‌کنند و اطلاعات عملکرد سایتتان به شما امکان می‌دهد، داده‌های زیادی را به دست آورید که شما را قادر می‌سازد در فعالیت‌های سایت خود موفق باشید. شما می‌توانید با تفسیر صحیح داده‌هایی که به دست می‌آورید و انجام اقدامات، موفقیت تلاش‌های سایت خود را افزایش دهید. به همین دلیل است که شما نیاز به نصب و استفاده از ابزارهای تحلیلی دارید که به شما امکان می‌دهد، تمام اقدامات انجام شده در سایت خود را ردیابی کنید.

کاری که با نادیده گرفتن ابزارهای تجزیه و تحلیل انجام می‌دهید، به اصطلاح مانند راه رفتن در یک خیابان روشن با چشمان بسته است. هیچ راهی برای دانستن اینکه آیا کاری که انجام می‌دهید واقعا سازنده است یا خیر وجود ندارد. شما هرگز نمیدانید که آیا می‌توانید عملکرد بهتری داشته باشید یا منشا هر مشکلی چیست. بنابراین، باید به طور سیستماتیک گزارش‌هایی را که به دست می‌آورید با استفاده از ابزارهای تجزیه و تحلیل سایت که عملکرد سایت شما را ردیابی می‌کنند، بررسی و تفسیر کنید.

 

در انتخاب ابزار تجزیه و تحلیل برای سایت خود به چه نکاتی باید توجه کنید؟

مهم‌ترین نکته‌ای که هنگام تعیین ابزارهای تجزیه و تحلیل سایت که برای تجزیه و تحلیل سایت خود استفاده می‌کنید باید به آن توجه کنید این است که آیا ابزارهای تجزیه و تحلیل سایت مورد استفاده شما ابزارهای قابل اعتمادی هستند یا خیر. سایت‌های تحلیلی در اینترنت وجود دارند که ادعا می‌کنند ده‌ها سایت را تجزیه و تحلیل می‌کنند. بسیاری از این سایت‌ها قبل از اینکه بتوانید از ابزار تجزیه و تحلیل آن‌ها استفاده کنید، از شما می‌خواهند که در سایت آن‌ها ثبت نام کنید. چنین سایت‌های تحلیلی عمداً نتایج گزارش‌هایی را با شما به اشتراک می‌گذارند که نشان می‌دهد سایت شما عملکرد کمتری نسبت به آنچه که هست دارد. متعاقباً با استفاده از اطلاعات تماسی که هنگام ثبت نام از طریق این گزارش تحلیل جعلی ارائه کرده‌اید، با شما تماس می‌گیرند و اعلام می‌کنند که در صورت کار با آن‌ها می‌توانند عملکرد سایت شما را افزایش دهند.

همانطور که می‌بینید، چنین سایت‌های تحلیلی در واقع تله‌های بازاریابی هستند و داده‌های واقعی شما را با شما به اشتراک نمی‌گذارند. حتی اگر هنگام شروع کار با آن‌ها برای افزایش عملکرد کار نکنند، ممکن است ادعا کنند که حتی با ارائه داده‌های واقعی شما در آینده عملکرد سایت شما را افزایش می‌دهند.

تصویری از گوگل آنالیتیکس G4

با گوگل آنالیتیکس بازدیدکنندگان سایت خود را از نزدیک بشناسید!

به راحتی می‌توان گفت که ابزار شماره یک تجزیه و تحلیل یک وب سایت گوگل آنالیتیکس است. علاوه بر این، ما می‌توانیم از این ابزار تجزیه و تحلیل رایگان استفاده کنیم، که به ما امکان می‌دهد به اطلاعات بسیار دقیق در مورد سایت خود دسترسی داشته باشیم. اولین چیزی که باید در مورد ابزارهای تجزیه و تحلیل بدانید این است که آن‌ها نمی‌توانند قبل از نصب داده‌ها را در اختیار شما قرار دهند. بنابراین بسیار مهم است که از نصب آن‌ها غفلت نشود. با این حال، متاسفانه بسیاری از وب سایت‌ها از نصب ابزار Google Analytics غفلت می‌کنند. اولین توصیه من به شما این است که این نصب را قبل از راه اندازی وب سایت خود تکمیل کنید.

به عنوان مثال، شما یک سایت جدید ایجاد کردید و به مدت شش ماه در رسانه‌های اجتماعی تبلیغ کردید تا مشتریان بالقوه را به سایت خود جذب کنید. به این ترتیب شما ترافیک بازدیدکننده جدی برای سایت خود فراهم کرده اید. شما یاد گرفته‌اید که وقتی می‌خواهید رفتار کاربران اینترنتی که از سایت شما بازدید می‌کنند را تجزیه و تحلیل کنید، اولین ابزار تحلیلی که باید به آن نگاه کنید Google Analytics است. با این حال، اگر از نصب این ابزار غفلت کردید، برای دسترسی به داده‌ها باید بلافاصله نصب آن را شروع کنید. اما خیلی دیر شده است، حتی اگر آن را نصب کنید، هیچ چیز تغییر نمی‌کند زیرا متأسفانه ابزارهای تجزیه و تحلیل نمی‌توانند اطلاعاتی در مورد ترافیکی که قبل از نصب رخ داده است در اختیار شما قرار دهند.

البته هر زمانی که جلوی ضرر را بگیرید سود کردید. بنابراین، کسانی که هنوز آن را نصب نکرده‌اند، ابتدا ابزار Google Analytics را پس از مطالعه این مقاله در سایت خود نصب کنند.

چگونه گوگل آنالیتیکس را راه اندازی کنیم؟

برای اینکه گوگل آنالیتیکس به داده‌های وب سایت شما دسترسی پیدا کند، باید بین سایت خود و گوگل آنالیتیکس ارتباط برقرار کنید. برای برقراری این ارتباط، ابتدا باید یک حساب کاربری گوگل آنالیتیکس برای سایت خود ایجاد کنید. لطفا توجه داشته باشید که برای ایجاد این حساب، ابتدا به یک آدرس ایمیل جیمیل نیاز دارید. پس از آن، برای اتصال اکانت گوگل آنالیتیکس که ایجاد کرده‌اید با سایت خود، فقط باید آن را با افزودن کد html که اکانت شما در حین راه اندازی در اختیار شما قرار می‌دهد به فیلد <head> وب سایت خود تأیید کنید.

اگر اطلاعاتی در مورد زیرساخت فنی وب سایت خود ندارید، کافی است این فرآیند را از آژانس یا مدیر وب سایتی که سایت خود را در آن ساخته‌اید، درخواست کنید.

گوگل آنالیتکیس چه امکاناتی را در اختیار شما می‌گذارد؟

از لحظه‌ای که وب سایت خود را با ابزار تجزیه و تحلیل گوگل آنالیتیکس متصل می‌کنید، اطلاعات در مورد موضوعاتی که در زیر به آن‌ها اشاره کردم شروع به جریان می‌کند.

با گوگل آنالیتیکس می‌توانید ببینید روزانه چند نفر از سایت شما بازدید می‌کنند.
با گوگل آنالیتیکس می‌توانید ببینید افرادی که از سایت شما بازدید می‌کنند از چه دستگاه‌هایی (موبایل، دسکتاپ و غیره) استفاده می‌کنند.
با گوگل آنالیتیکس می‌توانید سن و جنسیت افرادی که از سایت شما بازدید می‌کنند را مشاهده کنید.
با گوگل آنالیتیکس می‌توانید ببینید که آیا افرادی که از سایت شما بازدید می‌کنند دوباره از سایت شما بازدید می‌کنند یا خیر.
با گوگل آنالیتیکس می‌توانید ببینید افرادی که از سایت شما بازدید می‌کنند از کدام کشور هستند و به زبانی که صحبت می‌کنند.
با گوگل آنالیتیکس، می‌توانید علایق (رسانه، خرید، کتاب و غیره) افرادی که از سایت شما بازدید می‌‌کنند را مشاهده کنید.
با گوگل آنالیتیکس می‌توانید ببینید بازدیدکنندگان سایت شما زمان بیشتری را در کدام صفحات می‌گذرانند.
با گوگل آنالیتیکس می‌توانید زمان صرف شده توسط بازدیدکنندگان سایت خود را مشاهده کنید.
با گوگل آنالیتیکس، می‌توانید صفحات دوم و سوم را که توسط افرادی که از سایت شما بازدید می‌کنند باز می‌شود، مشاهده کنید.
با گوگل آنالیتیکس می‌توانید ببینید بازدیدکنندگان سایت شما از کدام کانال‌ها (تبلیغات، رسانه‌های اجتماعی، مستقیم و غیره) برای دسترسی به وب سایت شما استفاده کرده‌اند.
با گوگل آنالیتیکس می‌توانید ببینید افرادی که از سایت شما بازدید می‌کنند از کدام رسانه اجتماعی (یوتیوب، فیس بوک، اینستاگرام و غیره) آمده‌اند.
با گوگل آنالیتیکس می‌توانید ببینید بازدیدکنندگان وب سایت شما از کدام مرورگر اینترنتی (کروم، سافاری، فایرفاکس و غیره) استفاده می‌کنند.
با گوگل آنالیتیکس می‌توانید ببینید که وب سایت شما در کدام مرورگر سریعتر باز می‌شود.
با Google Analytics می‌توانید ببینید افرادی که از سایت شما بازدید می‌کنند از کدام ارائه دهنده خدمات اینترنتی استفاده می‌کنند.
با گوگل آنالیتیکس می‌توانید ببینید افرادی که از سایت شما بازدید می‌کنند از چه دستگاه‌ها و مدل‌هایی (آیفون، شیائومی، سامسونگ و …) استفاده می‌کنند.
با گوگل آنالیتیکس، می‌توانید ببینید که چه تعداد از افراد محصولاتی را از سایت شما خریداری می‌کنند.
با گوگل آنالیتیکس، می‌توانید با ایجاد پیوندهای UTM برای فعالیت‌های تبلیغاتی که در رسانه‌های مختلف منتشر خواهید کرد، عملکرد تبلیغاتی رسانه‌ها را تشخیص دهید.

چه کسی قطعاً باید از Google Analytics استفاده کند؟

همانطور که در ابتدا اشاره کردیم، ابزار Google Analytics ابزار تجزیه و تحلیل ضروری یک وب سایت است. کسانی که بیشترین بهره را از این ابزار خواهند برد، مدیران وب سایت، کارشناسان بازاریابی دیجیتال، کارشناسان سئو و کارشناسان گوگل ادز (AdWords) هستند که مطالعات بازاریابی موتورهای جستجو را انجام می‌دهند.

برای دریافت اطلاعات دقیق‌تر در مورد تخصص سئو، شما می‌توانید از پست وبلاگ من با عنوان SEO چیست؟ چگونه سئو انجام دهیم؟ بهره‌مند شوید.

ابزار تجزیه و تحلیل سایت کنسول جستجوی گوگل

عملکرد موتور جستجوی خود را با  سرچ کنسول نظارت کنید!

یکی از ابزارهای تجزیه و تحلیل ضروری یک سایت، ابزار Google Search Console است. به لطف این ابزار، می‌توانید عملکرد جستجوی خود را در جستجوهای موتور جستجوی گوگل ردیابی و تجزیه و تحلیل کنید. ابزار Search Console همچنین می‌تواند مشکلات سایت شما را شناسایی کرده و از طریق ایمیل برای شما ارسال کند. به این ترتیب می‌توانید به سرعت هر گونه مشکل را شناسایی و رفع کنید و از کاهش رتبه خود در نتایج جستجو جلوگیری کنید.

چگونه گوگل سرچ کنسول را نصب کنیم؟

همانند Google Analytics، شما باید بین سایت خود و کنسول جستجو ارتباط برقرار کنید تا کنسول جستجوی گوگل بتواند به داده‌های وب سایت شما دسترسی داشته باشد. برای برقراری این ارتباط، ابتدا باید یک حساب کنسول جستجو برای سایت خود ایجاد کنید. لطفا توجه داشته باشید که برای ایجاد این حساب، ابتدا به یک حساب ایمیل جیمیل نیاز دارید. پس از آن، برای اتصال اکانت Search Console که ایجاد کرده‌اید با سایت خود، فقط باید آن را با افزودن کد HTML که اکانت شما در حین راه اندازی به شما ارائه می‌دهد به فیلد <head> وب سایت خود تأیید کنید.

اگر اطلاعاتی در مورد زیرساخت فنی وب سایت خود ندارید، کافی است این فرآیند را به آژانس یا مدیر وب سایتی که سایت خود را در آن ساخته اید، منتقل کنید.

کنسول جستجو به شما چه می‌گوید؟

از لحظه‌ای که وب سایت خود را با ابزار تجزیه و تحلیل کنسول جستجو وصل می‌کنید، اطلاعات در مورد موضوعاتی که در زیر به آن‌ها اشاره کردم شروع به جریان می‌کند.

می‌توانید میانگین موقعیت‌های کلمات کلیدی خود را در موتور جستجوی گوگل مشاهده کنید.
می‌توانید میانگین موقعیت‌های کلمات کلیدی خود را در موتور جستجوی گوگل در تاریخ‌های مختلف مقایسه کنید.
شما می‌توانید تعداد کل برداشت‌ها، کلیک‌ها و نرخ کلیک کلمات کلیدی خود را مشاهده کنید.
می‌توانید ببینید که ترافیک موتور جستجوی ارگانیک شما از کدام دستگاه‌ها (موبایل، دسکتاپ، تبلت) می‌آید.
می‌توانید ببینید ترافیک موتور جستجوی ارگانیک شما از کدام کشورها می‌آید.
می‌توانید ببینید کدام صفحه در سایت شما کلیک‌های بیشتری را برای شما به ارمغان می‌آورد.
می‌توانید به صورت دستی اطمینان حاصل کنید که صفحات جدیدی که در وب سایت خود ایجاد می‌کنید در موتور جستجو گنجانده شده است.
می‌توانید وب سایت‌هایی را ببینید که (بک لینک) به وب سایت شما پیوند می‌دهند.
می‌توانید بک لینک‌های وب سایت‌هایی که به طور مخرب لینک می‌دهند را رد کنید.
می‌توانید نقشه سایت خود را اضافه کنید.
می‌توانید صفحات وب را که نمی‌خواهید در موتور جستجو ظاهر شوند حذف کنید.
می‌توانید در دسترس بودن خود را در دستگاه‌های تلفن همراه گزارش کنید.
شما می‌توانید خطاهایی مانند 404 را در وب سایت خود تشخیص دهید.

چه کسی باید به طور قطع از کنسول جستجو استفاده کند؟

همانطور که در ابتدا اشاره کردیم، ابزار Search Console یکی از ابزارهای ضروری یک وب سایت است. کسانی که بیشترین بهره را از این ابزار خواهند برد، کارشناسان SEO و کارشناسان تبلیغات گوگل (AdWords) هستند که مطالعات بازاریابی موتورهای جستجو را انجام می‌دهند.

ابزار تجزیه و تحلیل سایت فروشگاه من گوگل

از Google Grow My Store برای سایت خود استفاده کنید

یکی دیگر از ابزارهای تجزیه و تحلیل رایگانی که گوگل برای سایت‌ها ارائه می‌دهد، ابزار Google My Store است. با استفاده از این ابزار تجزیه و تحلیل، اطلاعاتی در مورد عملکرد سایت موجود خود به دست می‌آورید و هوش مصنوعی سیستم پیشنهاداتی را در مورد بهبودهایی که می‌توانید برای سایت خود انجام دهید ارائه می‌دهد.

چگونه از Google Grow My Store استفاده کنیم؟

برای استفاده از ابزار تجزیه و تحلیل Google Grow My Store، نیازی به تکمیل فرآیند ادغام با وب سایت خود ندارید که باید با ابزارهای Google Analytics و Search Console انجام دهید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که از صفحه وب این ابزار تجزیه و تحلیل کاملاً مبتنی بر وب بازدید کنید، با حساب ایمیل Gmail خود وارد شوید و آدرس URL وب سایتی را که می‌خواهید تجزیه و تحلیل کنید را در قسمت اسکن وارد کنید.

علاوه بر این، سیستم از شما می‌خواهد اطلاعاتی در مورد زمینه فعالیت کسب و کار خود به اشتراک بگذارید تا سایت خود را بهتر تحلیل کنید. پس از وارد کردن این اطلاعات، گزارش شما در مدت زمان کوتاهی آماده خواهد شد.

Google Grow My Store به شما چه می‌گوید؟

Google Grow My Store از طریق تجزیه و تحلیل خود، میانگین عملکرد سایر سایت‌هایی را که در این صنعت با آن‌ها رقابت می‌کنید، بین 1 تا 100 می‌گیرد. به همین ترتیب، ارزش عملکرد سایت شما را با شما به اشتراک می‌گذارد. به این ترتیب، شما این شانس را دارید که ارزش عملکرد سایت خود را با میانگین صنعت مقایسه کنید.

Google Grow My Store بر اساس اطلاعات تحلیل شده کسب و کار شما، بینش مصرف کنندگان صنعت خود را با شما به اشتراک می‌گذارد. به این ترتیب اطلاعات راهنمایی در مورد مشتریان خود که به محصولات شما علاقه‌مند هستند، خواهید داشت.

Google Grow My Store به شما اطلاعاتی در مورد کفایت محتوای محصولی که در سایت خود اضافه می‌کنید، می‌دهد.

Google Grow My Store به شما می‌گوید که آیا اطلاعات کافی درباره فروشگاه فیزیکی خود را در سایت خود به اشتراک می‌گذارید یا خیر.

Google Grow My Store به شما می‌گوید که آیا مشتریان شما می‌توانند نمایه‌های خود را به اندازه کافی در سایت شما شخصی سازی کنند.

Google Grow My Store اطلاعاتی در مورد اینکه آیا مشتریان شما می‌توانند به راحتی در فروشگاه مجازی و فیزیکی شما تحویل و برگرداندن کالا را انجام دهند، با شما به اشتراک می‌گذارد.

Google Grow My Store به شما می‌گوید که آیا امکانات موجود در سایت شما برای آسان کردن خرید برای مشتریان شما کافی است یا خیر.

Google Grow My Store به شما می‌گوید که آیا کانال‌هایی که مشتریان شما از طریق آن می‌توانند با شما تماس بگیرند کافی است یا خیر.

Google Grow My Store به شما می‌گوید که آیا سطح امنیتی و زیرساخت سایت شما کافی است یا خیر.

چه کسی قطعاً باید از Google Grow My Store استفاده کند؟

ابزار Google Grow My Store ابزاری است که نباید توسط افرادی که صاحب یا مدیریت یک سایت هستند، نادیده گرفته شود. می‌توان گفت کسانی که بیشترین بهره را از این ابزار خواهند برد مدیران وب سایت، کارشناسان سئو و گوگل ادز هستند.

تصویری از محیط هاتجر

ابزار تجزیه و تحلیل سایت Hotjar

با Hotjar رفتار بازدیدکنندگان خود را کنترل کنید!

می‌توان گفت که یک ابزار تجزیه و تحلیل وب سایت مکمل برای Hotjar است. به لطف نقشه حرارتی و ویژگی ثبت بازدیدکنندگان، شما این فرصت را دارید که رفتار و حرکات مشتریان بالقوه خود را که از سایت شما بازدید می‌کنند در صفحات محصول تجزیه و تحلیل کنید.

با این حال، Hotjar یک ابزار تجزیه و تحلیل نیست که اطلاعات عمیقی را در مورد سایت شما به اشتراک بگذارد، به جز ویژگی نقشه حرارتی و ضبط بازدیدکننده. بنابراین، اتخاذ رویکرد «من باید از Hotjar به جای Analytics استفاده کنم» درست نیست. شما باید از ابزار تجزیه و تحلیل Hotjar به عنوان مکمل Google Analytics استفاده کنید.

اگرچه Hotjar اساسا یک ابزار پولی تجزیه و تحلیل سایت است، اما به شما این امکان را می‌دهد که به صورت محدود از ویژگی‌های اولیه آن به صورت رایگان استفاده کنید. حتی نسخه محدود آن برای تجزیه و تحلیل رفتار مشتریان خود که از سایت شما بازدید می‌کنند کافی است. وقتی ترافیک روزانه بازدیدکننده شما به هزاران نفر رسید، می‌توانید به قسمت پولی فکر کنید.

چگونه Hotjar را نصب کنیم؟

همانند گوگل آنالیتیکس و کنسول جستجوی گوگل، باید بین سایت خود و هاتجار یکپارچه سازی کنید تا Hotjar بتواند به داده‌های وب سایت شما دسترسی داشته باشد. برای ایجاد این ارتباط ابتدا باید یک حساب کاربری Hotjar برای سایت خود ایجاد کنید. لطفا توجه داشته باشید که برای ایجاد این حساب، ابتدا به یک حساب ایمیل gmail و غیره نیاز دارید. پس از آن، برای اتصال اکانت Hotjar که ایجاد کرده‌اید به سایت خود، کافی است آن را با افزودن کد html که اکانت شما در حین راه اندازی به شما ارائه می‌دهد، به فیلد <head> وب سایت خود تأیید کنید.

همانطور که در میان سایر ابزارهای تجزیه و تحلیل گفتم، اگر اطلاعاتی در مورد زیرساخت فنی وب سایت خود ندارید، کافی است این فرآیند را به آژانس یا مدیر وب سایتی که سایت خود را در آن ساخته اید، ارسال کنید.

هاتجار به شما چه می‌گوید؟

Hotjar یک ابزار تجزیه و تحلیل/ضبط است که به شما امکان می‌دهد رفتار کاربران اینترنتی را که از سایت شما بازدید می‌کنند نظارت کنید، گویی در حال تماشای یک فیلم هستید.

به لطف نقشه حرارتی Hotjar، می‌توانید مناطقی را که حرکات و کلیک‌های ماوس بازدیدکنندگان سایت شما در آن متمرکز است را مشاهده کنید. با استفاده از نقشه حرارتی، این شانس را دارید که موقعیت تصاویر یا متونی را که می‌خواهید در صفحات محصول سایت خود برجسته کنید، بهینه کنید.
به لطف قابلیت ضبط بازدیدکنندگان Hotjar، امکان نظارت بر تمامی حرکات ماوس، کلیک‌ها و حرکت‌های اسکرول کاربران اینترنتی که از سایت شما بازدید می‌کنند به‌عنوان فیلم ضبط شده وجود دارد.

چه کسی باید قطعا از Hotjar استفاده کند؟

صاحبان سایت‌ها، مدیران، کارشناسان بازاریابی دیجیتال و طراحان وب سایت که اهمیت تجربه کاربر را درک می‌کنند، قطعا باید از ابزار تجزیه و تحلیل Hotjar بهره‌مند شوند.

با تشکر

دوستان بسیار خوشحال می‌شوم اگر نظرات مثبت یا منفی خود را در مورد مقالات من از طریق پیام‌های خود در قسمت نظرات برای من ارسال کنید. پیشاپیش از اینکه با نظرات خود به من در تولید محتوای با کیفیت بهتر کمک می‌کنید سپاسگزارم.🌹

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *